23948sdkhjf

Barkoncern er politianmeldt for Trustpilot-snyd

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Rekom for at have brugt egenfabrikerede anmeldelser i markedsføring.

Bar-koncernen Rekom, der ejer værtshuskæden Heidis Bier Bar og en lang række andre barer og natklubber, er blevet meldt til politiet.

Det er Forbrugerombudsmanden, der står bag anmeldelsen og som mener, at Rekom har vildledt forbrugerne i forbindelse med markedsføring af selskabets Nightpay-app.

Vildledningen er sket tilbage i marts 2020, hvor der 13 gange blev skrevet positive anmeldelser af appen på forbrugersitet Trustpilot, hvor man kan fortælle om sine gode eller dårlige oplevelser med et produkt eller en virksomhed.

Blandt andet kunne man læse følgende formulering i en anmeldelse:

- Super gå-i-byen app med store fordele, hvis du kan lide at gå på barer og natklubber.

Problemet var bare, at det var ansatte fra Rekom, der havde skrevet anmeldelserne, og det fremgik ikke. Samtidig betød de mange positive vurderinger, at den gennemsnitlige vurdering af appen blev kunstigt høj.

Kontorchef hos Forbrugerombudsmanden Tanja Højrup mener, at forbrugerne kan være blevet snydt af de falske anmeldelser.

- Forbrugerne skal kunne stole på de brugeranmeldelser, de læser, så de træffer beslutninger og handler på en reel baggrund. Det er vildledende, hvis medarbejdere eller andre personer med tilknytning til virksomheden laver brugeranmeldelser på for eksempel Trustpilot, siger hun i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11