23948sdkhjf

Anuga: Danske økovirksomheder gør klar til at charmere i Tyskland

I morgen åbner den kæmpestore, økologiske fødevaremesse Anuga i Köln i Tyskland - og det bliver med masser af danske produkter og producenter som deltagere.

Flydende chili og dild, kirsebærvin fra Lolland, ærtemel og umami-topping er blot nogle få af de økologiske, danske fødevarer, som bliver præsenteret i Landbrug & Fødevarers fællesstand på messen. Standen er arrangeret i samarbejde med Bio Aus Dänemark, og den omfatter 27 økologiske virksomheder, hvoraf en stor del er plantebaserede, oplyser Landbrug & Fødevarer.

- De deltagende virksomheder på standen er et udtryk for den styrke, Danmark har på det økologiske område som verdensledende. Samtidig har vi i år gjort mere ud af at få økologiske virksomheder med plantebaseret produktion med på fællesstanden, siger Mette Jasper Gammicchia, afdelingschef for Marked & Ernæring hos Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Tyskland er Danmarks største og vigtigste marked for eksport af økologiske fødevarer. Halvdelen af den danske eksport går til Tyskland, viser 2021-tal fra Danmarks Statistik. 

Værdien af den danske økoeksport var i 2021 på 3,3 milliarder kroner, og selv om 2022-tallene ikke er klar endnu, forventer Landbrug & Fødevarer, at den sidste år steg til 3,5 milliarder.

Mejeri og kød fylder langt størstedelen af eksporten til Tyskland, men der kommer mere og mere fokus på de planterige måltidsløsninger, hvilket også afspejles i interessen fra markederne, konstaterer Landbrug & Fødevarer.

Anuga-messen regner med over 170.000 besøgende fra hele verden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078