23948sdkhjf

- Ny planteplan kræver lovændringer

Regeringen har i dag præsenteret sin handlingsplan for plantebaserede fødevarer, og planen bydes velkommen af Dansk Industris brancheafdeling for fødevarevirksomheder, DI Fødevarer.

DI Fødevarer finder det dog nødvendigt med lovændringer på området, hvis det for alvor skal rykke med plantebaserede fødevarer.

- Vi skal spise mere planterigt, end vi gør i dag. Og der er rigtig mange virksomheder i gang med spændende initiativer, der vil revolutionere vores måltider i fremtiden. Handlingsplanen kan være med til at styrke den udvikling, og derfor hilser vi den velkommen, siger Leif Nielsen, der r branchedirektør for DI Fødevarer, i en pressemeddelelse.

- Men hvis vi for alvor skal udnytte potentialet for en mere plantebaseret fødevareproduktion, skal vi også tage fat på lovgivningen, så den fremmer udviklingen af nye fødevarer fremfor at bremse og forsinke udviklingen. Det ser vi desværre for mange eksempler på i dag. Derfor er det glædeligt at se, at regeringen vil tage fat på at gøre det europæiske fødevaresystem mere agilt og mindre bureaukratisk, tilføjer han.

Branchedirektøren peger på, at vi i Danmark har helt særlige og gunstige forudsætninger for at udvikle fremtidens fødevarer, der både er sunde og mindre klimabelastende.

- Sammen med det stærke gastronomiske miljø i Danmark kan vores virksomheder og vores fødevareforskning udvikle velsmag, så danskerne helt af sig selv vil foretrække planterige måltider – simpelthen fordi de smager godt, siger Leif Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078