23948sdkhjf

Foodservicegigant solgte for næsten en milliard ekstra

Cateringkoncernen Euro Cater, der via Dansk Cater ejer blandt andet AB Catering og BC Catering, omsatte i regnskabsåret 2022/23 for 11,3 milliarder kroner, oplyser topchef Henrik Ellegaard til FødevareWatch. 

Det er reelt en stigning på cirka 10 procent fra de 12 foregående måneder, hvor koncernen for første gang rundede 10 milliarder i omsætning. Godt nok viste 2021/22-regnskabet "kun" en omsætning på 7,3 milliarder, men det hænger sammen med, at det regnskab af regnskabstekniske årsager kun omfattede otte måneder.

Omlægningen skyldes, at koncernen i begyndelsen af sidste år fik Lego-ejeren Kirkbi som medejer i stedet for den engelske kapitalfond Intermediate Capital Group.

Regnskabet er endnu ikke offentliggjort, men ifølge FødevareWatch fulgte bundlinjen hos Euro Cater ikke med op. Den faldt tværtimod fra knap 113 millioner kroner i den korte regnskabsperiode i 2021/22 til knap 91 millioner i det nye regnskab.

- Prisstigninger har større indflydelse end i et normalt marked. Vi har aldrig set så høje prisstigninger som det sidste halvandet år. Både i Danmark og i Sverige kan vi mærke, at der er øget fokus på omkostninger. Kunderne kigger på tingene og finder alternative varer og menuer for at kunne få det til at gå op i deres butik, siger Henrik Ellegaard til mediet.

Euro Cater har cirka 70 procent af sin omsætning i Danmark og resten i Sverige under navnet Svensk Cater.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078