23948sdkhjf

Ældgammel pilsner blev hældt i helt ny bryg

En gammel flaske, der har ligget hengemt i et halvt århundrede, blev fredag knappet op i et nærmest helligt øjeblik på Bies Bryghus i Hobro. Og så blev indholdet hældt ned i mæskekarret for at blive blandet med en helt ny jubilæumsøl, der skal på markedet til sommer.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende .

Jubilæumsøllen skal markere at det er 10 år siden, at Bies Bryghus genopstod som et foreningsejet bryggeri med 1.700 anpartshavere.

Dengang i 2010 var det et historisk øjeblik, fordi øllet vendte tilbage til Hobro, efter at det oprindelige Bies Bryggeri var lukket i 1980. I 1966 sendte man en jubilæumsøl på markedet i anledning af de første 125 år. En af disse aftapninger har overlevet årtier hos en lokal mand, og nu lever øllet altså videre i jubilæumsbrygget anno 2020.

- Vi synes, det er en fin måde at give dna’et fra det historiske gamle bryggeri videre til den nye øl, siger bryggeriets formand, Jesper Mikkelsen, til Nordjyske. Han oplyser, at bryggeriet har 30-40 uåbnede flasker af den gamle jubilæumsøl.

Den lille skvæt gammel øl får kun symbolsk indflydelse på det nye bryg. Den oprindelige jubilæumsbryg var en mildere pilsner, mens den nye bliver mere kraftfuld og med en alkoholprocent på 5,8 procent.

Bies Bryghus har ingen ansatte, men ølbrygger Martin Schau bliver cirka en gang om måneden hyret til at brygge sammen med frivillige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125