23948sdkhjf

Harboe styrer mod blodrøde regnskabstal

Harboes Bryggeri havde oprindeligt troet på et overskud på op imod 10 millioner kroner i indeværende regnskabsår. Nu er der i stedet forventninger om et minus på 40-44 millioner kroner.

Det fremgår en en selskabsmeddelelse fra det familieejede bryggeri i Skælskør.

Forventningerne til regnskabsåret, der slutter med udgangen af april, blev nedjusteret allerede i oktober, hvor Harboe forventede et underskud på 20-30 millioner kroner. Men nu har den altså fået endnu et millionhak nedad, og det skyldes ikke mindst corona, fremgår det.

- Som følge af COVID-19 blev grænserne til Tyskland og dermed hele grænsehandlen lukket ned i midten af marts 2020, og den omsætning og indtjening, som Harboe havde forventet herfra i regnskabsårets 4. kvartal, bl.a. op til påsken, er markant reduceret som følge heraf.

- Pandemien har samtidig betydet, at afsætningen på en række internationale markeder er betydeligt reduceret i perioden. Koncernens afsætning til de store retail-kunder på de nordeuropæiske markeder har udviklet sig positivt, men de omfattende sociale restriktioner, der er indført i både Danmark og Tyskland i forlængelse af COVID-19
har medført en ændring i forbrugsmønstret, og det afsatte produktmiks påvirker indtjeningen negativt, konstaterer Harboes Bryggeri i meddelelsen.

- Det har været et særdeles udfordrende år for Harboes Bryggeri, hvor vi har været påvirket af en række både markedsmæssige og ledelsesmæssige udfordringer, som betyder, at vores resultater bestemt ikke bliver tilfredsstillende. Og den seneste udvikling med COVID-19 har sat indtjeningen under yderligere massivt pres, konstaterer Harboes-topchef Søren Malling også.

Han nævner, at bryggeriet - på trods af fortsat usikre markedsvilkår – stadig har positive forventninger til udviklingen i 2020/2021.

Harboes Bryggeri offentliggør sit nye regnskab i slutningen af juni.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094