23948sdkhjf

System Frugts nye strategi giver optimisme

Aarhus-koncernen System Frugt, der sælger nødder og tørret frugt, kom ud af 2019 med et underskud på 2,5 millioner kroner - men et overskud på 3,5 millioner kroner, når man kun medregner de aktiviteter, der fortsætter.

System Frugt solgte i slutningen af året sin afdeling med frisk frugt og grønt til TrioFrugt for at koncentrere sig om kerneforetningen med tørrede frugt, bær og nødder.

Det seneste 12-måneders-regnskab fra System Frugt viste et underskud på næsten 36 millioner kroner i 2017/18. Derefter blev regnskabsåret lagt om, så der kom et regnskab for kun de tre sidste måneder af 2018 - og allerede da var virksomheden på rette spor: De tre måneder endte således med et plus på 2,2 millioner.

- Vi ser med stor tilfredshed tilbage på 2019. Et år hvori særligt to områder har påvirket vores forretning. Frasalget af vores frisk frugt og grønt-forretning samt en signifikant vækst i vores nordiske forretning på mærket Earth Control. Frasalget af frisk frugt og grønt sikrer et stringent fokus på den fortsættende udvikling inden for vores voksende kerneforretning af grønne måltider og sunde snacks, siger direktør Flemming Ib Windfeld i en pressemeddelelse.

Omsætningen i 2019 var på 438 millioner kroner mod 488 millioner i 2017/18. Når den frasolgte del af forretningen ikke regnes med, var der sidste år en omsætning på 385 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141