23948sdkhjf

Syv danske slagterier får bøder i international aktion

Danske slagterier havde ikke tjekket heste for parasitter og har derfor modtaget bøder, skriver Ekstra Bladet.

Opdateret 13:14: Antallet af slagterier er ændret fra 11 til syv

En koordineret aktion mellem en række lande har medført, at 350 tons fødevarer, der er "potentielt farlige", er blevet beslaglagt.

Syv danske slagterier har i forbindelse med kontrollen modtaget bøder og indskærpelser. I alt blev 11 kontrolleret.

Det skriver Ekstra Bladet, som har været i kontakt med Fødevarestyrelsen.

De danske slagterier har blandt andet fået bøder og indskærpelser, fordi de ikke kunne dokumentere, "hvor hestene kom fra og ikke havde undersøgt dyrene for parasitter".

- Den form for overtrædelser ser vi på med alvor. Derfor har vi heller ikke tøvet med at skride ind over for de virksomheder, som ikke havde orden i papirerne, siger Projektleder i Fødevarestyrelsen Anette Løvenkjær-Pearson i en skriftlig kommentar til avisen.

Europol og Interpol har koordineret aktionen, som har involveret en lang række europæiske lande samt eksempelvis Jordan, Vietnam og Zimbabwe, skriver Europol i en pressemeddelelse.

I alt deltog 83 lande i aktionen.

Det er niende gang, at operationen, der kaldes Opson, er blevet gennemført. Arbejdet har været i gang fra december 2019 og helt frem til juni i år.

Under aktionen blev også alkohol, hestepas og olivenolie beslaglagt. I alt er 406 personer blevet anholdt, skriver Europol.

/ritzau/

/ritzau/

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063